HTML

Meiner Meinung nach

Friss topikok

  • ferusz: ja amelyik szalad az lesz az, de sztem magadtoktol is rajottetek volna (2009.11.19. 14:12) 200911. 19.
  • P.Gáspár: Ferusz, erről eszembe jut a szar vicc, amerikai a magyar piacon. Rámutat a barackra, mi ez? Barack... (2009.10.23. 01:51) Ez az amaz
  • ferusz: Koszonom, valoban nagyszeru itt minden nap, bar eleg nehez napok vannak elottem es mogottem, mivel... (2009.09.28. 15:35) 2009.09.17.
  • ferusz: Koszonom szepen, Gaspar! Miota kijottem nem is ovastam kurucot:) (2009.09.09. 11:15) Angol
  • ferusz: Valoszinu aki lovoldozi a ciganyokat az lovoldozne a negerekre is, szoval az rasszista. De ez nem ... (2009.09.07. 16:41) 100 millió

Linkblog

2009.08.04. 12:17 ferusz

Ha orvoshoz mennék, akkor Isten elé helyezném az orvost

Másodfokon is bűnösnek találta a bíróság emberölésben azt az apát, aki ahelyett, hogy orvoshoz vitte volna cukorbeteg lányát, inkább imádkozott érte.

Az eset az Egyesült Államokban, Wisconsinban történt. A lányka 11 éves volt, érte imádkozó rokonok körében halt meg szülei házában a padlón fekve. Csak akkor telefonált valaki mentőért, amikor a gyermek már nem lélegzett. Mint kiderült, cukorbeteg volt, amit azonban nem diagnosztizáltak, mert szülei soha nem vitték orvoshoz, jobban bíztak imáik és Isten erejében.
   
"Ha orvoshoz mennék, akkor Isten elé helyezném az orvost" - érvelt a 41 éves apa. Vallomása szerint azt hitte, lánya csak influenzás, és rokonaik sem gyanították, hogy életveszélyesen beteg.
   
Az apa megint fellebbez az ítélet ellen.

(HVG)

Hihetetlen, hogy még a 21. században is vannak ilyen hülye bigott emberek. Ítéljék is el, a börtönben majd lesz ideje gondolkodni, és társalogni Istennel. Hívő ember vagyok, de azért mindennek van határa!

"Isten elé helyezném az orvost?" Kedves apuka evett ön? Vagy csinált bármi mást? Megszerelte a csöpögő vízcsapot, a hűtőt, a kerítést, az autóját? Esetleg földet művelt? Gondolom igen! Valószínű, ha Isten az égből meggyógyította volna a kislányát, akkor ezeket sem lett volna szükséges megtenni, hiszen imádkozással minden megoldható. Akkor valószínű kedves apuka, hogy a hiba önben van, nem elég erős a hite!! Mert egy- két embernek azért már sikerült Isten, és a hite által gyógyítania, de ilyen azért kb 100 évenként fordul elő. Apuka valószínű azt hitte, a 21. században ő lesz az. Tévedett. És még fellebbez! Gondolom, mert Isten a hibás.

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meinermeinungnach.blog.hu/api/trackback/id/tr971287962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.04. 23:54:46

Az egyik barátom mindig azt mondja hogy a vallásos emberek a legnagyobb scfi hívők. Igaza is van. Kár hogy ők komolyan veszik, pedig amúgy egykét változtatással még élvezetes is lehetne.

Apukának egy lassan ölő méreg beadását javaslom, és az ellenméreghez pedig csak orvos segíthesse hozzá. Persze imádkozhat is ha úgy gondolja. A viccet félretéve az ilyen embernek én nem adnék halálbüntetést, de örökre egy sötétzárkába zárnám hogy elgondolkodhasson azon hogy isten milyen szinten sz*rja le, már ha egyáltalán van olyan hogy isten. Szerintem nincs, szerinte van.

ferusz 2009.08.05. 00:51:45

Szerintem is van. Hiszek is benne, de nem úgy, mint ez az ember. A hitét szerintem mindenki a maga módján éli meg. Ő túlzásba vitte. De a hit az nem sci-fi, majd ha lesz időm ezt is hosszabban kifejtem, hogy, miért nem az!:)
Amiben nagyot hibázott az apuka az az, hogy az imára azt gondolta, hogy megoldás pedig, pedig az csak egy segítség.

P.Gáspár 2009.08.11. 01:01:04

@ferusz: Az alapvető probléma nem abban áll, hogy létezik-e isten avagy sem, merthogy ennek bebizonyítása avagy cáfolása nem lehetséges (bár Richard Dawkins óta tudjuk, hogy valami nemlétének bizonyításlehetetlensége még nem jelenti az adott valami létezését, lásd galaxisszélen keringő ezerötös Lada). A probléma ott van, hogy a hit csak egy megnyugtató, elcsititó, mélyetlélegző lelki mankó lehet, nem pedig a mindent ütő kártya. Ez még matematikailag is bizonyítható, hiszen ha minden csak hit kérdése, akkor öreg, mivan ha két ember mást akar, és mindkettő a hitet hívja segítségül? Az nyer, aki erősebben hisz, vagy több üdvözlégyet mond el sebtiben? Merre fordul a kacsacsőr? Naugye.

Lelki békét, közösségi élményt adhatnak a vallások, fizikai kihatásuk viszont sose lesz, mert soha nem is volt - és ezzel kéne tisztában lennie minden hívőnek, a nap minden percében, a műtő előtt éppúgy, mint áldozás közben vagy a buszon. A fizika, a kémia, a biológia alaptörvényeit semmiféle transzcendens nem tudja és nem fogja átírni, ha hiszünk valamiben, az legyen az, hogy ajándékként kaptunk olyan elmét, amivel legalább kiismerhetjük ezeket a törvényeket, hogy megelőzzük a bajt. Inzulinért nem lehet imádkozni, azt csak felíratni lehet - és ne merészelje magát papnak/lelkésznek/lelkipásztornak/gurunak nevezni az, aki ezt nem tudatosítja a rábíz(ód)ott emberekkel.

P.Gáspár 2009.08.11. 01:04:30

Ez persze felveti mondjuk a sokkal gyönyörűbb problémát, aminek hangoztatása egyúttal az egyik kedvenc szabadidős programom: az egyházak feleslegessége és veszélyei. Nemsokára jön.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.11. 17:48:18

Másrészt ha van Isten akkor a biológiát is ő teremtette.
süti beállítások módosítása