HTML

Meiner Meinung nach

Friss topikok

  • ferusz: ja amelyik szalad az lesz az, de sztem magadtoktol is rajottetek volna (2009.11.19. 14:12) 200911. 19.
  • P.Gáspár: Ferusz, erről eszembe jut a szar vicc, amerikai a magyar piacon. Rámutat a barackra, mi ez? Barack... (2009.10.23. 01:51) Ez az amaz
  • ferusz: Koszonom, valoban nagyszeru itt minden nap, bar eleg nehez napok vannak elottem es mogottem, mivel... (2009.09.28. 15:35) 2009.09.17.
  • ferusz: Koszonom szepen, Gaspar! Miota kijottem nem is ovastam kurucot:) (2009.09.09. 11:15) Angol
  • ferusz: Valoszinu aki lovoldozi a ciganyokat az lovoldozne a negerekre is, szoval az rasszista. De ez nem ... (2009.09.07. 16:41) 100 millió

Linkblog

2009.08.03. 23:23 ferusz

100 millió

Reggelre megint lelőttek egy cigányt. A sajtónak persze habzik a szája, ez ömlött belőle egész nap, mindenhol vezető hír volt.

Nem értem én ezt az egészet. Szörnyű dolog egy gyilkosság, akármilyen etnikumú is az áldozat. De miért fáj jobban a médiának, ha egy cigány hal meg? Annál, amit bemutatnak a tévében lényegesen több gyilkosság történik, mégis csak néhányat közölnek le! Miért? Nem mondom, hogy vagy mindet, vagy egyiket se, mert MINDET!!! Cigányok sokkal többet bűntettet követnek el, tudjuk. Ezt kijelenteni nem rasszizmus, hanem egyszerűen az igazság kimondása - szerintem. Gyilkosságot is többet. Ezekről azonban csak korlátozott mértékben lehet informálódni. Miért? Miért nem kerít minden gyilkosságnak ugyanakkora feneket a sajtó? Pedig általában a romák áldozatainak nem ennyire "egyszerű" a haláluk. Nem szokták beérni egy(néhány) lövéssel, illetve nem is lőnek, hanem legtöbbször fojtanak, szúrnak, agyonvernek. Nem túl kellemes halálnem egyik sem. De végülis az teljesen lényegtelen hogyan, a lényeg, hogy emberek halnak meg. Márpedig minden ember élete ugyanannyit ér! Érjen ugyanannyit a halála is!

"Feltehetően rasszista támadás történt." Kérdem én, mi alapján tételezi fel ezt akárki? Azért, mert cigány az áldozat? Nem lőhette le egy másik cigány? Dehogynem. És ha fehér lőtte le, akkor sem biztos, hogy azért, mert cigány. Mit kell már megint minden bizonyíték nélkül rasszistázni? Azt már megszokhattuk, hogy ha cigány elkövet valamit, nem szabad ki mondani a származását, mert az rasszizmus. Ha ők a szenvedő felek, akkor viszont ki lehet, sőt ki kell mondani. Sőt olyankor még az elkövetőről is ki lehet mondani, hogy magyar. Ez nem rasszizmus? Dehogynem. A rasszizmus faji alapon való megkülönböztetést jelent. Szóval akkor legyünk következetesek és ne mondjuk ki azt sem, ha a cigány a szenvedő fél volt!

Ez a jelenlegi helyzetben eléggé utopisztikusnak tűnik. Kettős mérce van. A cigányok és fajvédőik mindig emiatt sírnak. Igazuk van, bár egyszer igazán észrevehetnék már, hogy ebben a kettős mércében ők vannak kedvezőbb helyzetben. Legalábbis a jog- és igazságszolgáltatás, valamint a sajtó kettős mércéjében biztosan. Aki ezt nem látja, vegyen a kezébe a Népszabadságon kívül más újságot is, meg néha kapcsoljon el az RTL Klubról! Illetve azt mondja már meg valaki, hogy miért ér ennek a cigánynak az élete 100 milliót a Magyar Államnak? Magyar emberért még soha nem kínáltak ennyit. Igaz, cigányért sem. A korábbi gyilkosságokért, általában 10 milliót kínáltak, ez most miért ér 100-at? A megszorítások közepette, hogy jut pénz ekkora nyomravezetői díjra?

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én sok mindent nem értek itt.

16 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meinermeinungnach.blog.hu/api/trackback/id/tr511287139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Gáspár 2009.08.04. 00:15:27

Nos, ezt másképp látjuk teljesen, épp ezért nem fejtek ki saját véleményt, mert az parttalan volna, hagyjuk meg a játékteret másoknak. Csak annyit fűznék hozzá, hogy valószínűleg azért százmillió az annyi, mert sorozatgyilkosságnak tűnik a dolog elég erőssen, az meg ugye kissé veszélyesebb elkövető(ke)t sejtet, mint amikor a búcsúban késelés tör ki azon hogy ki is voltaképpen a Kecskés Barbi igazi pasija.

P.Gáspár 2009.08.04. 00:18:17

Nameg Európa felé is kellemetlen a dolog. Őket nem kötik a mi belpolitikai folyamataink, vagyis ha ők rasszizmust látnak a támadások mögött, azzal nem esetleges (szerintem nem létező, szerinted igen) kormányzati ukázt teljesítenek, hanem gyaníthatólag jogosan ítélkeznének az ország fölött - ezt meg ugye nem akarjuk, így kiteszünk a kirakatba egy EU-konform nyomravezetői díjat.

P.Gáspár 2009.08.04. 00:21:43

Na, csaknem bírom megállni, még egyetlenegy gondolatot a rasszizmus, mint indíték kapcsán. Az áldozatokban ugye az a közös, hogy faluvég, autópályaközel, és hogy romák. Nem akarok pénisz lenni, de olyan embert még nem hallottam, akiből gyilkossági szándékot váltott volna ki embertársának faluszélén, autópályaközelben lakása, míg faji alapon történő életkioltásra azért már volt egy-két precedens a világtörténelemben. Naakkor?

Bocsi tényleg!

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.04. 00:30:03

Én lennék az első kommentelő a blogon? Wow :). Hát akkor vitázzunk ;)

Miért 100 millió? Én nem vagyok semmilyen kapcsolatban a rendőrséggel, de gondolom azért mert itt már sorozatgyilkosságról beszélünk. Egészen biztos vagyok benne hogy nemsokára kiderül hogy az elkövetők ismét a fekete kocsisak voltak. És itt kezd bedurvulni a dolog. Valakik valamiért rászálltak a cigányokra, méghozzá egy fajtára, arra amit Gáspár is leírt a blogában. Ez bizony tudatos. Ráadásul ezek mind rendes dolgozó cigányok voltak.

Kik lehetnek ezek az állatok? Na akkor itt jön a neheze. Ezt csak ők tudják és senki más, lehetnek magyarok, lehetnek cigányok. Ha magyarok akkor azért kijelenthetjük hogy rasszista az indíttatás, mert más nem fűzi össze az eseteket csakis az áldozatok származása. Ha cigányok, akkor lehet nagyon sok indíték, az egyszerű elmebajtól kezdve akár a tudatos provokációig, igen ez is lehetőség, mert még nem zárta ki senki. Addig az is marad. Lehet, hogy cigányok azért ölnek cigányokat hogy ezzel is a rasszistázást erősítsék, sajnos lehet.

Hogy miért mondja mindenki egyből azt hogy ez rasszista támadás volt? Azért mert a magyar politika egy betegségben szenved, átestünk egy szép fehér táltos másik oldalára. Kettős a mérce, valóban az. Csakhogy azért lássuk a dolgokat úgy ahogy vannak, a cigányokat általános elutasítás fogadja a munkaerőpiacon, egyszerű faji alapon. Erre jön a válasz a politikától, mert mivel ezzel nem tudnak mit kezdeni, hát annyi segélyt kapnak szülj minél több gyereket 3 négyzetméterre alapon amennyivel többet keresnek mint két állással. Így jön létre a totális kudarca a politika válaszának arra hogy a magyar társadalom kilöki magából a cigányokat, még akkor is, amikor erre semmi oka.

A médiába pedig begyűrűzött ez a gondolkodás, ami nem csoda. Ez mind kompenzáció, ami soha nem fog eredményre vezetni. Csakhogy a cigányok is tudják már ezt, és itt most a cigányok azon bizonyos nem túl rendes részéről beszélek. Ugyanis a dolgozni akaró és rendes emberek nem fognak soha büdösmagyarozni, nemfognak soha segélyért könyörögni, vagy maffia csoportként felvonulni Siófokon. Azok viszont akik nem ilyen cigányok, könyörtelenül pofátlanul kihasználják a helyzetet, mert tudják hogy ők mindent megkapnak azért mert ők cigányok. Sajnos akik tényleg normális életre vágynak, azok nem kapják meg. Na ez itt a baj kérem.

Nagy igazság van abban hogyha a bűnnek nincs színe, akkor az áldozatnak sem. De ez nem a realitás, ennek csak így kéne lennie. Abban az országban viszont ahol ez így lenne, már nemlennének büdös dolgozni nem akaró ingyenélő cigányok, és rasszista bunkó magyarok sem. Sajnos ez nem az az ország. És ezt a rendes EMBEREK szenvedik meg, legyen az cigány vagy magyar, zsidó, vagy akármi más.

Hát ez hosszú lett, legalább nem fogsz unatkozni :)

( a népszabadság akkoris jó újság :) )

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.04. 00:30:39

Óha addig írtam még Gáspár nemkicsit beelőzött :)

P.Gáspár 2009.08.04. 02:03:00

Balázs, azért fordítva is működnie kéne. Ha az áldozatnak nincs színe, akkor a bűnnek se legyen. Mert még a végén elharapódzik a litvánbűnözés, és megelzői a statisztikákban még a szamojdébűnözést is.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.04. 08:58:13

Természetesen mindkét oldalról így kéne hogy legyen

ferusz 2009.08.04. 11:33:47

A kurucinfo kommentárját másolnám be ide, tudom hogy ez bennetek alapból előítéletet szül az irománnyal kapcsolatban, de most egy kicsit próbáljatok meg elvonatkoztatni ettől.

"Miért lenne érdeke egy magyarnak, hogy olyasvalakit öljön meg, akinek az életviteléből (dolgozik), a gyerekeinek számából stb. már eleve látható, hogy nem a deviánscigányok közé tartozik? Semmi. Ha ugyanis nácifasiszta lenne az elkövető, akkor – akárcsak Tiszalök esetében – nem ilyen áldozatot keresne, hanem valami cigánymaffiózót, közismert gyilkost, uzsorást vagy “falurosszát”, aki emberek (köztük fehérekét) ezreinek, egész települések életét keseríti meg, teszi tönkre. Választék van – aki csak a sajtóból tájékozódik, az is kapásból fel tud sorolni olyan családokat / embereket, akik megleckéztetésre érdemes(ebb)ek (pl. Szolnok, Sajószentpéter, Dugó “úr”, Kozák Rajmund, Patai Jauzsika stb.). Nem kell sokat keresgélni (és nem is kell a helyi, terrorizált, fehér lakosság körében személyesen(!) érdeklődni – azaz a lebukásveszély is minimalizálható): ha nem az országos sajtó által közvetlenül nevesítetteket akarja valaki befenyíteni, akkor elég az, ha a helyi lapok, médiumok (BOON, SZON, SZOLJON, Kisalföld, Délmagyar, FMH, Zalai Hírlap, Mikom stb.) cikkeinek, anyagainak olvasói hozzászólásait elolvassa. A helyiek általában minden esetben nevesítik és egyértelműsítik, kik azok, akik másokat terrorizálnak.

Ha Ön, Kedves Olvasónk, cigányt akarna gyilkolni, akkor ezekkel a "rosszcsontokkal" kezdené, vagy egy találomra kiválasztott olyasvalakivel, akiről a világon senki sem hallott? Miért ne a szolnoki harcikutyásokkal, a zimányi “rosszcsontokkal” stb. számolna le egy rasszista, miért egy nevenincs, ráadásul dolgozó és (a hírek szerint) tisztességes, beilleszkedett, csak egyetlen gyereket nevelő romával végezne? Arról nem is beszélve, hogy egy rasszista nem nőket és gyerekeket gyilkolna, hanem férfiakat, hiszen az előbbiek lemészárlása automatikusan együttérzést kelt még azokban az emberekben is, akik amúgy nem rajonganak a cigányokért. Gondolkozzunk el ezen..."

ferusz 2009.08.04. 11:43:51

Nem tudom miért öltek, de amíg nincsenek meg a gyilkosok, lehet itt különbözőféleképpen megközelíteni a dolgokat. Cigány provokációról, uzsorásokról, rasszista magyarokról beszélni, minden csak feltevés.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.04. 12:28:43

A kuruczinfos gyerek kommentje ugyanolyan mint az hogy biztos rasszita indíttatású volt a gyilkos. Csak egy lehetőség, bár szerintem rossz a logikája. A rasszista ember ugyanis ( és az aki emiatt öl az már nem kicsit rasszista) nem válogat. Ahogy Hitler sem válogatott. Cigány cigány, neki mindegy hogy mit csinál. Az aki ilyen beteg az nemfog mérlegelni, a lényeg hogy sötét bőrű legyen.

ferusz 2009.08.04. 16:18:24

Balázs, pont ezt írtam a következő kommentben, hogy minden csak feltevés. A kurucosnak szerintem meg jó a logikája, mert a "rasszistákat" nem a rendes- dolgos cigányok zavarják, teljesen logikátlan, hogy valaki, aki gyűlöli a cigányokat, pont egy olyat öljön meg, aki senkinek sem árt.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.04. 22:29:10

Jó akkor újra: Aki van olyan elmebeteg állat hogy embert öljön az van olyan elmebeteg állat hogy csak a bőrszínt nézze.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.09.06. 17:51:30

@ferusz: De, a rasszistákat minden cigány zavarja. Hiszen ezt jelenti a rasszista...

ferusz 2009.09.07. 08:58:58

Leirtam már valahol, de Magyarországon kulonbséget kell tenni a kozott aki rasszista, meg aki a cigányokat nem szereti, mert utobbi mindossze tapasztalt. Rasszista az akinek a négerekkel a kinaiakkal stb is bajai vannak, és ebbol sokkal kevesebb van, mivel az emlitettekbol is sokkal kevesebb van, és annyi problema nincs is veluk.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.09.07. 13:39:38

@ferusz: No azért ne csúsztassunk semelyik oldalról, aki úgy alapból gyűlöli az összes cigányt az rasszista, de aki "tapasztalt" ahogy te írtad Ferusz az nem így áll hozzá, hanem megadja egy rendes cigány embernek is a lehetőséget (ja meg nem lövi le őket)

ferusz 2009.09.07. 16:41:17

Valoszinu aki lovoldozi a ciganyokat az lovoldozne a negerekre is, szoval az rasszista. De ez nem csusztatas, mivel azok az embrek a masik csoportba tartoznak, pont ahogy irtam
süti beállítások módosítása