HTML

Meiner Meinung nach

Friss topikok

  • ferusz: ja amelyik szalad az lesz az, de sztem magadtoktol is rajottetek volna (2009.11.19. 14:12) 200911. 19.
  • P.Gáspár: Ferusz, erről eszembe jut a szar vicc, amerikai a magyar piacon. Rámutat a barackra, mi ez? Barack... (2009.10.23. 01:51) Ez az amaz
  • ferusz: Koszonom, valoban nagyszeru itt minden nap, bar eleg nehez napok vannak elottem es mogottem, mivel... (2009.09.28. 15:35) 2009.09.17.
  • ferusz: Koszonom szepen, Gaspar! Miota kijottem nem is ovastam kurucot:) (2009.09.09. 11:15) Angol
  • ferusz: Valoszinu aki lovoldozi a ciganyokat az lovoldozne a negerekre is, szoval az rasszista. De ez nem ... (2009.09.07. 16:41) 100 millió

Linkblog

2009.10.15. 10:57 ferusz

Ez az amaz

Itt mar bizony tel van kemenyen, tobb mint egy napja havazik folyamatosan, igaz ugy nez ki melegszik az ido, mert reggelre elolvadt a tegnap esett ho, de esni esik meg mindig. Szeretem en a telet, meg a havat, de telen, es nem oktober kozepen.

A lengyel lanyokrol asszem azt folosleges leirnom, hogy szepek, nem mondom hogy szebbek, mint a magyarok, de hogy bonyolultabbak az biztos. Errol van nehany sztorim, amit majd inkabb egy sor mellett meselek el... Szoval a lengyel szulok jo munkat vegeztek, viszont a nevvalasztasnal nem voltak tul kreativak: eddig mindossze Agnieszkat, Barbarat, Dorotat es Monikat ismertem meg, ezekbol viszont nem is egyet-egyet. Peldaul egyik buli masnapjan Reiner, egy nemet srac nezegette a telefonjaban az elozo esti termest, szerzett is negy telefonszamot, es bizony negy Agnieszka volt a telefonkonyveben, negy kulonbozo Agnieszka kulonbozo telefonszamokkal, igy aztan ugye igen nehez beazonositani, hogy melyik melyik lehet...

Kulfoldon jarva sok mindent megtapasztal az ember. Peldaul, hogy minden nemzethez tartoznak normalis emberek, hogy nem minden szlovak Slota, es sok felest meg lehet inni a szlovak-magyar baratsagra, hogy a franciak kozt is akadnak rendes aranyos emberek. Bar ez utobbi esetben, ez amolyan kiveetel erositi a szabalyt eset, merthogy akad itt jopar kreten francia is. Az egyikkel egyik este beszelgettem egy buliban, mikor mondtam neki hogy Magyarorszagrol vagyok a kovetkezo kerdese az volt, hogy ti ott ugye angolul beszeltek? Hat vissza kellett fognom magam, hogy ne kuldjem el a kurva anyjaba meg magyarul se, pedig azt nem is ertette volna, sot lehet azt hiszi, hogy angol volt, csak az az angol amit mi otthon beszelunk... Ezenkivul megtudtam meg hogy Katalonia egy orszag, ami kozel van Spanyolorszaghoz, a tortilla meg nem mas mint rantotta.

Igazabol nem erzem magam kulfoldon itt, sok minden hasonlit, az emberek mentalitasa, sok a reszeg/bar azok legtobbszor angolok/, a kozlekedes meg aztan ugyanolyan, itt sincs piros lampa, csak veszelyes zold es a tomegkozlekedes itt is fakultativan ingyen van. Ellenorok azonban vannak itt is, de ha megjelennek en mindig ugy megijedek, hogy hirtelen meg angolul is elfelejtek,es csak magyar szavak jutnak az eszembe. Meg aztan van Krakkoban ulica Sandora Petofiego, meg egy Balaton etterem is/igy magyarul kiirva/, ahol olyan magyar specialitasokat lehet kapni, mint a hering vagy lazac magyarosan.

Annyit panaszkodtam mar, hogy itt sok minden kisebb. Most vegre olyanrol is irhatok ami nagyobb, reg felfedeztem mar ezeket, de csak most jutott eszembe leirni. Szoval ez egyik a kave. Az iskolabufeben lehet kapni kis kavet, meg nagyot, a kicsi 2deci a nagy 3. A  masik a szensavas asvanyvizben levo buborekok, nem tudom, hogy hogy csinaljak, meg hogy ez jo e, de teny hogy sokkal nagyobbak benne a buborekok, mint otthon.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meinermeinungnach.blog.hu/api/trackback/id/tr781451522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Gáspár 2009.10.23. 01:51:48

Ferusz, erről eszembe jut a szar vicc, amerikai a magyar piacon. Rámutat a barackra, mi ez? Barack. Nemár, hát nálunk otthon sokkal nagyobb terem, ez nektek barack? Rámutat a szilvára, mi ez? Szilva. Ne szórakozz már, nálunk a kétszerekkorát se tudnád eladni, kicsi ez nagyon. És ez mi, mutat rá végül a paradicsomra. Ribizli bazdmeg!
süti beállítások módosítása