HTML

Meiner Meinung nach

Friss topikok

  • ferusz: ja amelyik szalad az lesz az, de sztem magadtoktol is rajottetek volna (2009.11.19. 14:12) 200911. 19.
  • P.Gáspár: Ferusz, erről eszembe jut a szar vicc, amerikai a magyar piacon. Rámutat a barackra, mi ez? Barack... (2009.10.23. 01:51) Ez az amaz
  • ferusz: Koszonom, valoban nagyszeru itt minden nap, bar eleg nehez napok vannak elottem es mogottem, mivel... (2009.09.28. 15:35) 2009.09.17.
  • ferusz: Koszonom szepen, Gaspar! Miota kijottem nem is ovastam kurucot:) (2009.09.09. 11:15) Angol
  • ferusz: Valoszinu aki lovoldozi a ciganyokat az lovoldozne a negerekre is, szoval az rasszista. De ez nem ... (2009.09.07. 16:41) 100 millió

Linkblog

2009.08.28. 22:20 ferusz

12 csapatos bajnokságot!

Az elmúlt években ha nekem szegezték a kérdést, hogy melyik a kedvenc bajnokságod, általában rávágtam, hogy a magyar. És ez így is volt, van. Persze erre egyből, hogy létem felől kezdtek érdeklődni, mert hát hogy lehet ezt legjobban szeretni? Lehet, hogy kicsit unalmasabb, kicsit lassabb, de a miénk! És ez a lényeg! Az érdekes az, hogy a tévés nézettségi adatok alapján a magyar bajnokságot követték tévén a legtöbben, Szóval igenis számít, hogy a miénk. És a magyar emberek még ezekben a szűk esztendőkben is kitartanak a magyar foci mellett. Stadionba nem nagyon mennek ki, mert azért egy-két ezer forintot nem ér meg, de tévé előtt hétről hétre ott reménykednek, hogy jó meccset láthatnak, és hogy lassacskán emelkedik a focink színvonala.

A magyar focival kapcsolatban én is örök optimista vagyok, ha magyar meccs megy a tévében, ha tehetem megnézem. Holnap egyszerre lesz Kaposvár- Fradi és Manchester United- Arsenal. Hát, voltam már nagyobb dilemmában, hogy mit nézzek... (Na jó itt be kell vallanom, hogy az angol focit amugy is utálom) Szóval minden meccs egy reménykedés, hogy valami elindul. És valami elindult már. Illetve csak reménykedni tudok, hogy a Debrecen BL-szereplése, nem csak a magyar foci újabb "egyéjszakás kalandja", és lesz folytatás. Meglátásom szerint a bajnokság biztosan jobb lesz. Több okból is:

1. Először is persze a Debrecen. Nekik csak használhat a BL. Talán fel tudják venni a BL gyors tempóját, és abból valamit áttudnak menteni a bajnokikra is, illetve dől majd a pénz, jöhetnek a minőségi igazolások. (ha csak nem Furulyázzák el a pénzt, mint annak idején a Fradinál).

2. A Fradi. Akárki akármit mond, a magyar bajnokság a Fradival az igazi, hiányzott, pedig nem vagyok egy ős-fradista. Szerintem már idén bajnokok lesznek, bár valami még nem működik igazán.

3. A többi csapatnál is úgy érzem megindult valami. Az Újpestnél skót háttér, a Vidinél spanyol, a Nyíregyházánál ukrán, hazai de legalább ilyen bíztató a Honvéd a Győr és a Kecskemét.

Egy jobb bajnokságból pedig jobb nemzetközi eredményeket lehet elérni, több csapatunk is kijuthat, akkor pedig még jobb lehet a bajnokságunk, ördögi kör kéne hogy legyen ez.

A javulás eléréséhez szerintem egy nagyon fontos dologra lenne még szükség: csökkenteni kellene a bajnokság létszámát! 12 csapat bőven-bőven elég lenne! Akkor nem fordulhatna elő, hogy valaki nem tudja befejezni a szezont, vagy hogy már a 10 fordulóra gyakorlatilag eldől, hogy kiesik a REAC meg a Siófok. Meg egyértelmű, hogy a 12en lennének csak akkor több lenne a jó meccs, kevesebb a nézhetetlen, mert a négy leggyengébben nem kellene "gyönyörködni".

Szóval a csapatok mellett az MLSZ-nek is lépnie kéne valamit, ha már kitüntették Kistelekit, legalább utólag tehetne valamit érte, merthogy EU-s pénzből felépíttetni valamit, arra más is képes lett volna talán. Elnöksége többi tevékenységéért meg leginkább azt érdemelné, hogy lépjen húsz kacsa a pöcsére, mert hogy itt minden volt és van, csak "Rend, Fegyelem és Törvényesség" nem az is biztos.

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meinermeinungnach.blog.hu/api/trackback/id/tr341345091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.28. 22:27:52

Ajjaj :D.

Először is: Manchester United forever

Másodszor: Te láttál már idén fradi meccset? :) Még mindig a megye 1ben (ehh akarom mondani az nb1/b-ben) érzik magukat.

ferusz 2009.08.29. 12:27:40

Hogyne láttam volna! Na jó asszem csak egyet, a Nyíregyháza ellen, az viszont a szezon eddigi legjobb meccse volt szerintem.
Kell egy kis idő, hogy visszaszokjanak. De hogy lásd, hogy komolyan gondoltam, azt mondom fogadjunk két sörben, hogy bajnok lesz a Fradi! Mit szólsz?:)
süti beállítások módosítása